tag:blogger.com,1999:blog-3086597883058700087.post6296590913159242479..comments2024-03-26T18:16:05.499+01:00Comments on In my coffee kitchen: Ciasto bananoweilkahttp://www.blogger.com/profile/17999623082509324209noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-3086597883058700087.post-12022108890167558292014-07-28T18:39:54.880+02:002014-07-28T18:39:54.880+02:00ja pieklam juz kilka razy. Super! Dodaje rowniez z...ja pieklam juz kilka razy. Super! Dodaje rowniez zmielone siemie lniane, platki owsiane, rozne orzechy( to co mam). Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3086597883058700087.post-15740485171264090012014-04-21T11:48:19.633+02:002014-04-21T11:48:19.633+02:00Zawsze mnie zastanawiało skąd w cieście robi się z...Zawsze mnie zastanawiało skąd w cieście robi się zakalec.<br />Niedlugo będę piekła je drugi raz, zastosuję się więc do Twoich rad i może tym razem się uda :)Dorotellahttps://www.blogger.com/profile/08570898714473968501noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3086597883058700087.post-59722116133550584122014-04-15T16:16:50.527+02:002014-04-15T16:16:50.527+02:00Świetny przepis, pyszne ciasto, ja dodaję jeszcze ...Świetny przepis, pyszne ciasto, ja dodaję jeszcze 2 łyżeczki cynamonu (uwielbiam korzenne zapachy i smaki) i rodzynki. Zmniejszam tez znacznie ilość cukru, bo banany same w sobie są słodkie i wystarczy 1/2 zaproponowanej ilości cukru. Oczywiście po około godzinie pieczenia sprawdzam drewnianym patyczkiem czy ciasto jest upieczone w środku. Zawsze się udaje :) Dziękuję za ten przepis!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3086597883058700087.post-88975962431975900192014-03-28T09:58:21.181+01:002014-03-28T09:58:21.181+01:00Ciasto piekłem już kilka razy i zawsze wychodzi su...Ciasto piekłem już kilka razy i zawsze wychodzi super. Tobie z opisu wyszedł klasyczny zakalec. Trzeba pamiętać że tego miasta nie mieszamy zbyt długo i nie mikserem.ilkahttps://www.blogger.com/profile/17999623082509324209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3086597883058700087.post-55128152524003420382014-03-27T16:46:53.286+01:002014-03-27T16:46:53.286+01:00A ja mam problem, ciasto mi opadło zaraz po wyjęci...A ja mam problem, ciasto mi opadło zaraz po wyjęciu z piekarnika. Włożyłam je więc spowrotem drugi raz i dopiekałam dalej. Znów ładnie urosło ale po wyjęciu ponownie od razu opadło. Ma centymetr wysokości (czyli tyle ile miało gdy wlałam je do formy) i ciężko mi powiedzieć czy jest takie jak powinno bo bardzo ciemne wyszło w środku. Może to wina gazowego piekarnika? Poproszę o jakąś radę.Dorotellahttps://www.blogger.com/profile/08570898714473968501noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3086597883058700087.post-80297093707628171272014-02-12T18:42:24.472+01:002014-02-12T18:42:24.472+01:00uwielbiam bananowe ciasta :) zazwyczaj robie muffi...uwielbiam bananowe ciasta :) zazwyczaj robie muffinki mocno bananowe z dodatkiem czekolady ale teraz zamierzam skorzystać z Twojego przepisu i zrobie to ciacho :)Waniliowa pistacjahttps://www.blogger.com/profile/13657678628724549224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3086597883058700087.post-91734813820942249252014-02-11T14:44:35.816+01:002014-02-11T14:44:35.816+01:00Ciasto rewelacyjne :) bardzo wilgotne i aromatyczn...Ciasto rewelacyjne :) bardzo wilgotne i aromatyczne Mrs. Bingo Bingohttps://www.blogger.com/profile/03807157838409432955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3086597883058700087.post-41831092485578199972014-02-07T08:25:52.110+01:002014-02-07T08:25:52.110+01:00Mniam, chlebek bananowy... Wieki nie jadłam... A t...Mniam, chlebek bananowy... Wieki nie jadłam... A takie to dobre :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3086597883058700087.post-19448873077451918862014-02-06T16:53:31.066+01:002014-02-06T16:53:31.066+01:00Wygląda bardzo kusząco!Wygląda bardzo kusząco!Dzikowiechttps://www.blogger.com/profile/14201522746974730591noreply@blogger.com