Kolejna propozycja dla lubiących
słodkości z dodatkiem bakalii.
Bardzo słodkie batoniki
pełne wszystkiego co najlepsze:)
Składniki na 6-8 batoników:
250g płatków owsianych (najlepsze górskie)
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
80g wiórków kokosowych
ok. 300g różnych bakalii np.
orzechy, rodzynki, pestki dyni, słonecznika itp.
Wymieszać razem płatki, wiórki kokosowe i bakalie.
Mleko przelać do garnuszka,podgrzać aż będzie gorące
ale nie gotować. Wlać do mieszanki płatków i bakalii.
Blaszkę o wymiarach 25x30cmwyłożyć papierem do pieczenia.
Włożyć masę, piec w nagrzanym do 130 stopni piekarniku ok. 1h.
Po upieczeniu i lekkim ostudzeniu pokroić na batoniki.
Przepis -trochę zmodyfikowany-
pochodzi z gazety Zwierciadło.
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
80g wiórków kokosowych
ok. 300g różnych bakalii np.
orzechy, rodzynki, pestki dyni, słonecznika itp.
Wymieszać razem płatki, wiórki kokosowe i bakalie.
Mleko przelać do garnuszka,podgrzać aż będzie gorące
ale nie gotować. Wlać do mieszanki płatków i bakalii.
Blaszkę o wymiarach 25x30cmwyłożyć papierem do pieczenia.
Włożyć masę, piec w nagrzanym do 130 stopni piekarniku ok. 1h.
Po upieczeniu i lekkim ostudzeniu pokroić na batoniki.
Przepis -trochę zmodyfikowany-
pochodzi z gazety Zwierciadło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz