Pałeczki z kurczaka w pysznej
chrupiącej panierce. Nawet mojemu
niejadkowi bardzo smakowały:)
Składniki na 6-8 sztuk:
6-8 pałek z kurczaka
Składniki na marynatę:
1/2 szklanki maślanki
2 łyżki musztardy
2 łyżki miodu chili w proszku
(ja dałam mało ale jak ktoś lubi
na ostro to
może sobie nie żałować:)
1 łyżeczka soli
pieprz
bułka tarta do panierowania
Pałki umyć, obrać ze skóry.
W misce wymieszać wszystkie
składniki marynaty.
Włożyć mięso i dobrze wymieszać.
Odstawić w chłodne miejsce na kilka
godzin (im dużej tym lepiej:)
Następnie pałeczki obtoczyć dokładnie w bułce tartej.
Położyć na wyłożonej papierem do
pieczenia blaszce.
Każdy kawałek polać oliwą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 45 minut.
W czasie pieczenia kilka razy odwrócić.
Można też usmażyć na patelni.
Mniam, pyszności!!!
OdpowiedzUsuń