wykorzystaniem ciasteczek.
Ja moje planuję wykorzystać do
tortu marchewkowego ale
nie wiem czy do
muffinek marchewkowych
nie pasowały by lepiej.
Ps. na torcie jednak
prezentują się też fajnie.
Składniki:
dowolne kruche ciasto
wykałaczki
lukier +barwniki spożywcze
Zrobić kruche ciasto,
rozwałkować dość grubo.
Wycinać ciasteczka.
Z tyłu przykleić wykałaczkę.
Upiec, ostudzić i polukrować.
Ja moje planuję wykorzystać do
tortu marchewkowego ale
nie wiem czy do
muffinek marchewkowych
nie pasowały by lepiej.
Ps. na torcie jednak
prezentują się też fajnie.
Składniki:
dowolne kruche ciasto
wykałaczki
lukier +barwniki spożywcze
Zrobić kruche ciasto,
rozwałkować dość grubo.
Wycinać ciasteczka.
Z tyłu przykleić wykałaczkę.
Upiec, ostudzić i polukrować.
Genialny pomysł :)
OdpowiedzUsuńMasz takie foremki w kształce marchewki, czy samodzielnie?
Dekoracja, to ważny punkt, kiedy coś pieczemy, czy gotujemy, sprawia, że danie lepiej wygląda, więc napewno skorzystam .
Pozdrawiam i zapraszam do obejrzenia mojego bloga:
http://dream-about-muffins.blogspot.com/
Foremki właśnie niedawno udało mi się kupić.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
jakie fajne te marcheweczki do podgryzania;)śliczne
OdpowiedzUsuń