Kąski czyli kawałki kurczaka w złocistej panierce
.Doskonale smakują z
różnymi dipami np. czosnkowym.
Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
1 jajko
2 szklanki płatków
kukurydzianych
Składniki na marynatę:
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki miodu
3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki musztardy
5 łyżek oleju
sól, pierz
Mięso pokroić na kawałki.
Wielkość wg. uznania.
Składniki na marynatę wymieszać.
Włożyć pokrojone mięso
i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Im dłużej tym lepiej. Płatki rozkruszyć wałkiem,
jajko wbić na talerz i lekko ubić.
Panierować kurczaka w jajku
a potem w płatkach. Układać na wyłożonej papierem
do pieczenia blaszce.Piec w nagrzanym do 200 stopni
piekarniku ok. 15 minut.
O widzę, że u Ciebie też dzisiaj kąski kurczakowe. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuństrasznie fajne te kąski!
OdpowiedzUsuńsmakowicie!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę:))
OdpowiedzUsuńsą pyszne ;* :) :P :D
OdpowiedzUsuń