Szybka wersja carbonary tym razem
dla wegetarian. Jej przygotowanie nie powinno
zająć Wam więcej niż 20 minut.
Składniki:
300g spaghetti
200g pieczarek
250g liści szpinaku
3jajka
100 ml śmietany kremówki 30%
sól, pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
starty parmezan do posypania
2 ząbki czosnku
Makaron ugotować al dente. Odcedzić.
W czasie gdy gotuje się makaron na patelni
rozgrzać troszkę oleju. Wrzucić pokrojone
w plasterki pieczarki i smażyć ok. 4 minuty
aż będą miękkie. Dodać posiekany czosnek.
Dodać liście szpinaku i smażyć razem ok. 3 minuty.
Jajka wymieszać ze śmietaną, solą , pieprzem i gałką.
Na patelnię wrzucić odcedzony makaron
i wymieszać ze szpinakiem i pieczarkami.
Dodać jajka ze śmietaną. Całość mieszać
aż masa się zetnie. Posypać startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz