Danie zdecydowani dla
wielbicieli szpinaku. Idealne
na rodzinny szybki obiad:)
Składniki:
1/2 kg piersi z kurczaka
sól, pieprz
1 jajko+bułka tarta do panierki
Składniki na nadzienie:
100g świeżego szpinaku
50g serka ricotta
40 g sera feta
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól, pieprz
Na patelni na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodać posiekany czosnek i pokrojony szpinak.
Smażyć aż szpinak zmięknie i odparuje cała woda.
Doprawić solą i pieprzem. W misce utrzeć oba
sery widelcem. Dodać ostudzony szpinak.
Piersi kurczaka podzielić na kotlety. Każdy rozbić
tłuczkiem i oprószyć przyprawami. Nałożyć
nadzienie, zwinąć i spiąć wykałaczką. Kotlety
panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć
na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Prezentują się pysznie! Myślałam, że będą bardzo skomplikowane w przygotowaniu jak tylko zobaczyłam zdjęcie ;)
OdpowiedzUsuńSą bardzo proste tak jak większość przepisów na blogu:)
Usuń