Strony

17 maj 2010

Kuleczki a la Bounty



Kuleczki, które w smaku przypominają
popularne batoniki Bounty.
Pyszne kokosowe nadzienie 
oblane czekoladą:)

Składniki na ok. 20 kulek:
100ml śmietany kremówki (30%)
230g cukru
250g masła (margaryny)
250g wiórków kokosowych
1-2 łyżki soku z cytryny

150-200g czekolady gorzkiej, mlecznej

lub deserowej
2 łyżki oleju

W garnuszku rozpuścić masło,

dodać śmietankę i cukier.
Doprowadzić do wrzenia
i gotować ok. 5 minut.

Zdjąć z kuchenki i dodać
kokos 
oraz sok z cytryny.
Wszystko dobrze wymieszać,
odstawić do ostygnięcia.
 Z masy formować kulki lub batoniki
 Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
 Czekoladę rozpuścić na parze. Dodać  olej.
 Kulki oblewać czekoladą.
Trzymać w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz