Robiłam już kiedyś te kotleciki ale nie pojawiły się
na blogu przez okropne zdjęcie. Na jakiś czas
o nich zapomniałam do teraz. Zrobiłam na
niedzielny obiad i jeszcze raz mieliśmy okazję
się nimi delektować:)
Składniki:
1/2 kg schabu
40-50dag pieczarek
1-2 cebule
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy
sól, pieprz
mąka do obtoczenia
Mięso pokroić na kotlety. Rozbić cienko.
Przygotować farsz. Pieczarki i cebulę pokroić
w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju, dodać
koncentrat pomidorowy, musztardę i przyprawy.
Na kotletach układać nadzienie, zwinąć w roladkę,
doprawić i obtoczyć w mące. Smażyć na olej
na złoty kolor (można potem dopiec w piekarniku).
*przepis pochodzi z Biblioteczki Poradnika Domowego.
"Przepisy czytelników -dania obiadowe".
też kiedys je robiłam z tej samej publikacji:) i są pyszne potwierdzam:)
OdpowiedzUsuńPięknie je zawinęłaś! Lubi jak jest tak dużo farszu :)
OdpowiedzUsuń