Kolejny pomysł na szybki bezmięsny obiad.
Zaręczam, ze mięsożernym też
przypadnie do gustu:)
Składniki dla ok. 3 osób:
170g makaronu (rurki, świderki)
1 średnia cebula
250g pieczarek
100 g świeżego szpinaku
3-4 suszone pomidory z oleju
sól, pieprz
1 łyżeczka suszonego tymianku
Parmezan do posypania (opcjonalnie)
Makaron ugotować al dente. Odsączyć na sicie.
Na patelni rozgrzać troszkę oleju.
Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby.
Dodać też posiekany czosnek. Wszystko
razem smażyć aż grzyby zmiękną.
Dodać szpinak oraz suszone pomidory.
Przyprawić. Smażyć 2-3 minuty.
Na patelnię dodać ugotowany makaron.
Dokładnie wymieszać. Już na talerzu
można posypać startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz