Kolejna lekka zupa, którą bardzo
przypadła do gustu mojej rodzinie.
Składniki dla 4 osób:
1 marchewka
1 duży ziemniak
1 puszka białej fasoli (400g)
200g zielonej fasoli (mrożonej w
sezonie świeżej)
1 pomidor
jasna część pora
1 mała cukinia
1 L bulionu warzywnego
sól, pieprz
W garnku o grubym dnie rozgrzać 2 łyżki oleju.
Wrzucić pokrojony w plasterki por i w kostkę
marchewkę. Smażyć 3-4 minuty. Wlać bulion.
Dodać pokrojone w kostkę cukinię i ziemniaka
oraz fasolkę szparagową. Pomidora obrać ze
skórki, pokroić i dodać do zupy. Dodać
przyprawy i gotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodać odsączoną
fasolkę z puszki. Zupę podawać posypaną
natką pietruszki.
Składniki dla 4 osób:
1 marchewka
1 duży ziemniak
1 puszka białej fasoli (400g)
200g zielonej fasoli (mrożonej w
sezonie świeżej)
1 pomidor
jasna część pora
1 mała cukinia
1 L bulionu warzywnego
sól, pieprz
W garnku o grubym dnie rozgrzać 2 łyżki oleju.
Wrzucić pokrojony w plasterki por i w kostkę
marchewkę. Smażyć 3-4 minuty. Wlać bulion.
Dodać pokrojone w kostkę cukinię i ziemniaka
oraz fasolkę szparagową. Pomidora obrać ze
skórki, pokroić i dodać do zupy. Dodać
przyprawy i gotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodać odsączoną
fasolkę z puszki. Zupę podawać posypaną
natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz