![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1h-dppY-nJXwFZlwyMJ6Et5sfVQ1XPQBT264pDeCeblgSn6ch1o1dGFsGhX7Y5tgeQ7cGy5hVdFoKy_tqRJFaDzyePTehDGCBpFX7jNRv3ConE_uXyMbaNYmU_hjFVRlNRUVgUgVGDmRW/s640/babka+na+majonezie2.jpg)
Jednym z najczęściej pieczonych u nas ciast
jest właśnie ta babka. Wystarczy , że zostanie mi
trochę majonezu od razu ją piekę.
Wszyscy bardzo ją lubimy.
Składniki na 1 małą babkę:
3 jaja
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki majonezu
aromat cytrynowy, waniliowy lub inny
można dodać rodzynki
Mąki przesiać razem z proszkiem.
Jaja ubić z cukrem na puszystą masę.
Do ubitej masy dodawać na przemian mąki, majonez i aromat.
Na końcu sparzone rodzynki.
Wlać do wysmarowanej foremki babkowej lub keksowej.
Piec w nagrzanym do 160-170 stopni
piekarniku ok. 50 minut. Po ostudzeniu polać lukrem l
ub posypać cukrem pudrem. Przepis na lukier TU.
jest właśnie ta babka. Wystarczy , że zostanie mi
trochę majonezu od razu ją piekę.
Wszyscy bardzo ją lubimy.
Składniki na 1 małą babkę:
3 jaja
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki majonezu
aromat cytrynowy, waniliowy lub inny
można dodać rodzynki
Mąki przesiać razem z proszkiem.
Jaja ubić z cukrem na puszystą masę.
Do ubitej masy dodawać na przemian mąki, majonez i aromat.
Na końcu sparzone rodzynki.
Wlać do wysmarowanej foremki babkowej lub keksowej.
Piec w nagrzanym do 160-170 stopni
piekarniku ok. 50 minut. Po ostudzeniu polać lukrem l
ub posypać cukrem pudrem. Przepis na lukier TU.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBy_7S2HMYYgLyEzfcFFvUPOZRJvF2aTh9yLRWvqO3S3cHB23RPofBJiOJTyErSrTtBcns7ShS7aetok16u0itai_UxV2TmOQbccTDMYQf1bW-DxZSqtoBB2dEWxhFjT91QCSvV8Xp3fqu/s640/babka+na++majonezie1.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz