![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIdhs1Qz0islPadPRWu_Pp6JSNOXhflTkBmDVKpzcFl87qyVuvaBMBmyjCwYG9B19PAnNIT1H1X4ggKJa4yUtsO8h5HsE7Tr3l8jLCjlcG1tMtdj2kgcwoAJ75LWtnW3LsL-lS9PBvfXm7/s640/a+ciasto.jpg)
Kolejne ciasto z owocami.
Tym razem padło na brzoskwinie.
Teraz jest na nie sezon więc czemu
nie skorzystać z okazji upieczenia
takiego właśnie ciasta:)
Składniki na
blaszkę 24x40cm:
250g miękkiego masła
200g cukru 5 jajek (temp. pokojowa)
250g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70dag-1kg brzoskwiń (lub innych
sezonowych owoców)
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Ucierając dodawać po jednym jajku.
Na końcu wsypywać po trochu mąkę
zmieszaną z proszkiem.
Ciasto przełożyć do blaszki, nałożyć owoce
(ja je przecięłam na pół a potem w plasterki)
i piec w nagrzanym do 180 stopni
piekarniku ok. 35-45 minut.
Po ostudzeniu posypać pudrem.
Wspaniałe połaczenie smaków :) Chyba się skuszę i też upiekę :)
OdpowiedzUsuńczy zamiast masła moze byc margaryna?
OdpowiedzUsuńZrobiłam, pyszne!!!!
OdpowiedzUsuńCzęsto robię szybkie łatwe i smaczne zawsze udodaję margarynę z mużynkiem
OdpowiedzUsuńzaraz bede piekla ... wrzucilam truskawki, mam nadzieje, ze zmiana owocow, nie zaszkodzi... serdecznie dziekuje za szybki przepis .. Ala
OdpowiedzUsuńczy mogą być brzoskwinie z puszki?
OdpowiedzUsuń