Kolejne muffinki na blogu
z dodatkiem dyni. Te bez jajek
więc nadają się dla wszystkich, którzy
muszą je wyeliminować ze swojej diety.
Składniki na 12 sztuk:
1 3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1/4 łyżeczki ziela angielskiego( rozgniecionego)
po 1/2 łyżeczki imbiru i gałki muszkatołowej
1 szklanka puree z dyni
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
W misce zmieszać składniki suche: mąkę,
proszek i wszystkie przyprawy.
W drugiej zmieszać składniki mokre:
puree, olej, mleko oraz cukier.
Dodać mokre do suchych i wymieszać
tylko do nawilżenia składników.
Do papilotek nałożyć ciasto i piec w
nagrzanym do 190-200 stopni
piekarniku przez ok. 20 minut.
Ostudzić na kratce.
Piękny kolor
OdpowiedzUsuńRobiłam wiele razy z dodatkiem kakao na życzenie synka. Przepyszne :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakują :)
Usuńświetny przepis :) polecam wkroic do ciasta brzoskwinie lub jabłko, obłęd :)
OdpowiedzUsuń