Muffinki piernikowe z dodatkiem
jabłka ale w postaci musu jabłkowego.
Mam pewien problem z tymi muffinkami
ponieważ je upiekłam ale ich nie jadłam.
Goście za to chwalili więc wstawiam:)
Składniki na 12 sztuk:
1/4 szklanki musu jabłkowego
1/4 szklanki miodu
1/4 szklanki brązowego cukru
2 łyżki oleju
1 łyżka melasy
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
2 jajka
1 1/4 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki pszennej razowej
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki mielonych gozdzików
1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
W misce zmieszać składniki mokre: mus jabłkowy,
miód, olej, melasę, mleko, jajka, jogurt i cukier.
Przesiać do nich składniki suche: mąki, sodę,
proszek i przyprawy. Wymieszać tylko do nawilżenia
składników. Nałożyć do papilotek i piec w 180
stopniach przez 20-25 minut. Gdy ostygną polać polewą
czekoladową lub lukrem.
Fantastyczne muffiny:)
OdpowiedzUsuń