![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinm7qAP7qpxPmPtevViy-dWAv6oWU1EHbP3wymFKFmG3R0eKDnk_GpJfyUrlTziLu6PlSQKN3vPBFXvEqomqEaBZ6H4vymg_tXhU5fqrhpIGNaas_lOl7rDWnutUWDsl05PxfxFi-9BAjg/s640/a+ciacha1.jpg)
Bardzo smaczne ciasteczka,
które nie wymagają zbyt wielu
umiejętności czyli coś dla początkujących:))
Składniki na
ok. 12 sztuk:
1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
2-3 nektarynki lub brzoskwinie
1 jajko+1 łyżka mleka
do posmarowania wierzchu
Jeśli mamy ciasto francuskie mrożone najpierw je rozmrozić.
Ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć pokrojone
owoce (ja pokroiłam w paski) i zlepić dwa rogi (jak na zdjęciu).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2f9SA3dkEYLB6qOQv_kSE1c480DGxBdHQgf96EJRWQcQ_MTMowv2JSulEYMCEpsjqvzbIOlVANz46xP2SgyPrsQfxq1OyOrmwm32ETfZcuDQ51HiziIjGvNiHm-HwncxeKL1XMlmXX5wV/s320/a+ciast+cz-b.jpg)
Posmarować żółtkiem
zmieszanym z mlekiem i piec
w 200 stopniach 15-20 minut.
Gdy ostygną posypać cukrem pudrem.
Pyszne, a do tego mega szybkie :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam sobotnie
no to smaczek ;) idealne do wieczornej kawki
OdpowiedzUsuńja poprosze takie ciasteczko juz teraz do takiej popoludniowej kawusi:)
OdpowiedzUsuńpiękne!
OdpowiedzUsuń