![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKpCs1CfTei6vPpQ4kOM-dagk9e5kwvlfCFsWOdRJceBunoHdLTIXppBk1n1UEnwmVojGQMmIkEXdCQhYdrs2MiB7zHLl2GQ3GJ2q9zUB27Haul_Ek31I7FjqxIXFesaVj4jS-SGPnxWNU/s640/a+tr%25C3%25B3jk%25C4%2585ty.jpg)
Przepis na trójkąty powstał
z "potrzeby chwili".
Po prostu miałam ochotę na coś
smacznego co można
przygotować w 5 minut.
Składniki na ok. 12 sztuk
1 ciasto francuskie (275g)
1 puszka tuńczyka w oleju
1/2 małego pęczka szczypiorku
3 łyżki twarogu (ja miałam mielony) sól, pieprz
1 żółtko +1 łyżka mleka do posmarowania wierzchu
Jeśli mamy ciasto francuskie mrożone
to oczywiście trzeba je najpierw rozmrozić.
Tuńczyka odsączyć, dodać posiekany
szczypiorek, twaróg i przyprawy.
Ciasto pokroić na jednakowej wielkości kwadraty.
Na środku każdego położyć łyżeczkę farszu.
Złożyć w trójkąt, brzegi docisnąć widelcem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKZAaeRfofhE5BGBerH-c7tY-iJsMGv5Sm86lN_czX6H36KvQGRga2lmYSVp27PeBc9nqjKu_WiO5_1CTdNcQkoOhvK1MgpeJGCc5H0TXqVnrP0J8Y2T4a-4NVMTarT6syb4WFoeCkV44c/s400/a+tr%25C3%25B3j1.jpg)
Posmarować żółtkiem
zmieszanym z mlekiem.
zmieszanym z mlekiem.
Piec w 200 stopniach ok. 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz