![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDW2BhXt93dO-uXNE6M_JUN8P2eQSQAaEulrCzTYpql5p8JzHVzOe5Qg6Z8GdmGs2eR2E4Xk6pP7eCYubOGooxKlmVCrnAN5vywvfkI-SKDiELivY7F6Vj17Wve2z6yG3A5XxLhjlMg4Yq/s640/a+ryba+w++panierce.jpg)
Moje dziecko ostatnio nie chce jeść mięsa
za to ciągle by jadł ryby.
Najbardziej lubi tradycyjną panierowaną w bułce.
Ale dzisiaj troszkę w innym wydaniu bo z serem.
Składniki na 3 osoby:
3 filety z ryby (np. mintaj, tilapia)
sok z cytryny
przyprawa do ryb
1 duże jajko
1/2 szklanki bułki tartej
ok. 3 dag tartego żółtego sera 3 łyżki mąki
Rybę skropić sokiem z cytryny.
Posypać przyprawą do ryb.
Bułkę tartą zmieszać ze startym na tarce serem.
Rybę najpierw obtoczyć w mące,
potem w jajku a na końcu w bułce z serem.
Smażyć na oleju na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz