![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0qh845fz2-2srYoVOVu4utHbwZyteN-qaGBvg6aIGYAQAcBP8qsZRmr5b4CsB0dBt2a92DZj8gxdGXV2A7TBqUh89jU9r8hEgMqSpH_NgFxKBEFhY0Azo8-HF2ow3X3DDVBIWPJ3fl6Ct/s640/a+kwa%25C5%2582ki+kurczaka+nowe.jpg)
Mięso dzięki dodatkowi pieprzu kajeńskiego ma ostry
(ale nie bardzo) smak Jak dla mnie do szczęścia
nie trzeba nic więcej:))
Składniki na 2 osoby:
1 podwójna pierś z kurczaka
Składniki na marynatę:
3 łyżki keczupu łagodnego
1 łyżeczka przyprawy
do drobiu (np. ziołowej)
1 łyżeczka powideł śliwkowych
1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (jak ktoś lubi bardzo
ostro można dać całą)
Mięso pokroić na spore kawałki. Składniki na marynatę wymieszać w misce. Włożyć pokrojone mięso,
dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na 1h.
Następnie usmażyć na rozgrzanym
tłuszczu na złoty kolor.
śliwki! świetny pomysł.
OdpowiedzUsuń