Strony

23 sie 2010

Zawijaski drobiowe z fetą


Przepis już niektórym dobrze znany.

Pochodzi z moich zbiorów na .
A tym, którzy nie znają pozostaje wypróbować:)

Składniki dla 4 osób:
2 podwójne piersi z kurczaka
1/2 opakowania serka feta (mlekovita)
1/2 małej czerwonej papryki
2 małe ogórki kiszone
musztarda sól, pieprz

1 jajko bułka tarta

Piersi pokroić na cztery kotlety.

Każdy rozbić.Posypać solą i pieprzem. Posmarować cienko musztardą od wewnętrznej strony. Fetę, ogórki i paprykę
  pokroić w drobną kostkę. Wymieszać razem.
Na każdy kotlet nałożyć farsz.
Zwinąć i spiąć wykałaczką.
Panierować w jajku i bułce tartej.

Usmażyć na złoty kolor.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz