Tym razem coś z cielęciny. W mojej kuchni nie używam
jej zbyt często ale do tego typu potraw
sprawdza się wyśmienicie.
Składniki:
ok.70dag cielęciny 2 średnie marchewki
2 łodygi selera naciowego
ok. 250g fasolki szparagowej
(może być też mrożona)
2 łyżki sosu sojowego
2 szklanki bulionu wołowego
sól, pieprz
Mięso pokroić w paski,posypać solą i pieprzem.
Podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną
w krążki marchewkę i selera.
Dodać też fasolkę szparagową
(jeśli mamy mrożoną dodajemy dopiero
ok. 15 minut przed końcem duszenia).
Całość zalać bulionem. Dodać sos sojowy i dusić ok. 1h.
Na końcu zagęścić sos łyżeczką mąki
rozmieszanej w niewielkiej ilości wody.
Doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz