![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbrIiuPQp4N0i7GGq94JSbVSMOguDAe0EozWMBQlqSMzg8pRuJrGUpDSbwCOAcIWxVFzxwThcB7RSNGok35jB2YEUZS_eb1NAfsxYwO6cyPq2VHDejEuQMu-UnL5r5XPXXpaHmQGAJQUTm/s640/a+precelki1.jpg)
Bardzo szybkie przekąski
w kształcie precelków,
które możemy podać np. do piwa:)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 żółto+1 łyżka mleka do
posmarowania wierzchu
mak, sezam cebulka do posypania
Jeśli mamy cisto francuskie mrożone
najpierw należy je rozmrozić.
Następnie pociąć na 1-1,5 cm paski
i skręcić je w świderki.
Zwinąć jak na zdjęciu poniżej
mocno zlepiając końcówki (można je też
przykleić za pomocą pozostałego białka)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ9JsLWPU_vn_XP2VzLAvrX8fi6JC4djh4teI15z9hjS9UmYC8xEzAWb6a1DBHlPvzFXEY7fmUVdZ2hO29GBPX7hPSLTvrZ7bJml5AVJ4RmkEjByg6Hph2MHHLtK3fTMkHCXaHJ6cjVr17/s320/KOL%25C5%25BC+precle.jpg)
Posmarować żółtkiem zmieszanym z mlekiem.
Posypać makiem lub sezamem itd.
Piec w 200 stopniach ok. 15 minut.
Piec w 200 stopniach ok. 15 minut.
Fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńŁał! Cudne! A jak muszą wspaniale smakować. Poproszę o kilka do kawki ;-)
OdpowiedzUsuń