Strony

13 lis 2012

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej


Bardzo kolorowa surówka
z kapusty pekińskiej, która
jest pomysłem mojej teściowej:)
Zazwyczaj podaje ją do ryby 
ale ja podałam z drobiem i też
sprawdziła się super:)

Składniki:
1 kapusta pekińska
1 mała lub 1/2 dużej czerwonej papryki
1 mała cebula
1 średnia marchewka
1 średnie jabłko
sól, pieprz
cukier (ok. 1łyżka)
troszkę oliwy
troszkę soku z cytryny

Kapustę drobno poszatkować.
Dodać pokrojoną w kosteczkę
cebulę oraz paprykę.
Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć
marchewkę a na dużych jabłko.
Składniki doprawić solą, pieprzem
i cukrem oraz sokiem z cytryny.
Skropić oliwą i wymieszać.


6 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawa propozycja. Pięknie wygląda na stole!

    OdpowiedzUsuń
  2. znajoma surówka ! :) jedna z ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń
  3. przyrządzam podobną tylko, że bez papryki, która może być fajnym dodatkiem:)

    OdpowiedzUsuń
  4. moja ulubiona :) super prezpisy :) zapraszam do mnie: http://kuchennyzakatek.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. mhm z papryką muszę wypróbować :) ja robiłam ale trochę inaczej .

    OdpowiedzUsuń