Strony

5 cze 2013

Ciastka francuskie z rabarbarem


Kiedy zapukają do Was niespodziewani goście te ciasteczka
 zrobicie w przysłowiowe 5 minut. Warunkiem jest posiadanie 
w domu ciasta francuskiego i rabarbaru:))
Przepis podpatrzyłam na blogu"Moje wypieki"

Składniki na ok. 8-10 sztuk:
1 opakowanie ciasta francuskiego (mrożone
lub świeże -375g)
2-3 łodygi rabarbaru
cukier i cukier puder

Jeśli używamy ciasta francuskiego mrożonego
należy je najpierw odmrozić.Ciasto podzielić na kwadraty.
Ponacinać ostrym nożem i złożyć (niestety
zdjęć nie zrobiłam natomiast można sobie
dokładnie zobaczyć tutaj). Rabarbar pokroić na plastry,
 obtoczyć w cukrze i ułożyć na ciastkach.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec
w 220 stopniach ok.20 minut.Posypać cukrem  pudrem.

5 komentarzy:

  1. kwaśśny rabarbar uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawy przepis, lubie ciasto francuskie i rabarbar !

    Ja już obserwuje a Ty?

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajna przekąska, deser, a nawet śniadanie dla tych, co lubią na słodko:)

    OdpowiedzUsuń
  4. wow ale to pysznie wygląda :)
    pozdrawiam i zapraszam :)
    obserwuję, moze i Ty zaobserwujesz ?:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam! W sezonie rabarbarowym koniecznie muszę zrobić

    Zapraszam do podglądania moich kulinarnych początków :)

    OdpowiedzUsuń