![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCeMpZpGveFmZ3y28n5ByQxpvcoqLs_LlH_odzh2tKZJsOypej-liltCKVTKXuyH8VreBzLZoQF0fp__20RqDtwVhDodspHLT2LV0eMubozdNDy3aadLptAf5CwGksvMHIrOXsbU8wFXXq/s640/a+pasta1.jpg)
Czasem zdarza się, że mam już dość kanapek z
wędliną a czasem zostanie mi troszkę wędliny
nie pierwszej świeżości:)) Robię wtedy taką pastę do
chleba i problem z głowy. A brzuszki pełne:))
Składniki:
15-20dag wędliny drobiowej
3 ugotowane na twardo jajka
szczypiorek-ilość wg. gustu
majonez
sól, pieprz
Wędlinę i jajka zmielić w maszynce
do mielenia mięsa lub w robocie kuchennym.
Dodać pokrojony drobno szczypiorek,
majonez oraz przyprawy.
fajny pomysł bardzo mi się podoba
OdpowiedzUsuńLubię takie domowe sposoby na wędlinę, zastanawiam się czy można np. ugotować część kurczaka i zmiksować z jajkiem. Ja już w ogóle odchodzę od kupnych wędlin.
OdpowiedzUsuńhttp://wlodarczyki.net/mopswkuchni/
Przyznam, że nie próbowałam robić z gotowanym
OdpowiedzUsuńkurczakiem ale myślę, że powinno wyjść dobre:)
A co do wędlin to mam podobne zdanie. Są coraz gorszej jakości. Niestety:(
Tak podana na pewno smakuje lepiej niż wędlina :) Pzdr Aniado
OdpowiedzUsuńFajne!
OdpowiedzUsuńDo tej pory te składniki drobno kroiłam - jakoś mi nie przyszło do głowy, żeby zmielić. Dzięki Ilko!
A poza tym bardzo ładne podanie i zdjęcie.:)
Fajny pomysł na śniadanie, jak do tej pory nie robiłam pasty drobiowej - wszystko przede mną.
OdpowiedzUsuń