![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMmArR9vS4mbuEXfWBP8t6hw7t48hVNcz2GHB8Xl3uVgUygXghwYbjkuoHtJhMNRbyz0Jjs2XkIMUwxNhs8U1Z3XqR-r5o9xzSqxviMv2t3zepZRoLOvFO6zJQj1kXgRzlvb8BSrTe9N4v/s640/a+sur%25C3%25B3wka3.jpg)
Bardzo kolorowa surówka,
która swoją nazwę zawdzięcza
chyba zawartości sosu sojowego w sosie:)
Przepis spisany z jakiejś gazety.
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
lub 1/2 dużej kawałek czerwonej kapusty
1 marchewka
1/2 ogórka sałatkowego koperek
Składniki na sos:
1 łyżka sosu sojowego
3 łyżki oliwy
2 łyżki wody
szczypta mielonego imbiru
troszkę soku z cytryny
sól, pieprz
Składniki na sos wymieszać.
Kapusty poszatkować.
Marchewkę zetrzeć na tarce
o grubych oczkach.Koperek posiekać.
Ogórka pokroić w kostkę.
Składniki wymieszać i polać
przygotowanym sosem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFtFgMCDDNNOT9tXej3s408UV1q1rZ4z08x2OA78pj1osjXAZFkzzhEvpryijxutNqpdI8Q3DhMlE5JOz8lrCRytBcVQtTa6bcv5Nm0F6YumgrcUtRvJ8Luf6OOebZKWKa9pb1pQ1NQTzF/s640/a+sur%25C3%25B3wka2.jpg)
Bardzo lubię takie kolorowe surówki.:)
OdpowiedzUsuńTylko mam zboczenie do wszystkich dodawać jabłko, przez co wszystkie podobnie smakują.
Chyba pora to zmienić.;)