![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-ZLT6gYHZZwYaujs5-84kw5jSBY5F19Xx7VVeQjlWYF6Mv2DlgstxDJtagy44g2tluxfV-L_73uXyRUIZvASqSrPqhnXWpb9wPkpjtE_973bmcXAjjauk0-hJRCrk61Yw6UdNLzRHx7u9/s640/a+sal1.jpg)
Muszę się przyznać ,że prawdziwy
salceson omijam szerokim łukiem.
Ale po taki słodki sięgam
z prawdziwą rozkoszą.
Ciasto bardzo przypadło do gustu też moim chłopakom:)))
Przepis z bloga Agi.
Składniki na blaszkę20x24:
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki sody
1 łyżka kakao
2 łyżeczki cynamonu
3 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
3-4 duże jabłka
Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Mąkę wymieszać z proszkiem,
sodą, kakao i cynamonem.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę
Po trochu wlewać olej
i zmieszane sypkie składniki.
Dodać jabłka i wymieszać łyżką.
Ciasto piec w 170 stopniach ok. 40 minut.
pyszny ten Twoj"salceson":)
OdpowiedzUsuńtakiego salcesoniku bym skosztowała
OdpowiedzUsuńzachwycałam się już u Agi, zachwycam i tu :)
OdpowiedzUsuń