![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMlSze2lBWHYZty23H78L-uxwe3TLSRKEsCL30EnzTcd2i2k2Iq1lSqJ_UvfNOpkjk2c25j51GbQpurzaBrlcwHPx0w54O2vSL9EITbYoDZpztsha-MGqnRHnoHJVHC0qbAvLxKnJXBaS0/s640/a+zupa1.jpg)
Bardzo delikatna zupa
z dodatkiem kapusty pekińskiej,
ryżu i ogórków kiszonych.
Może sobie na nią
pozwolić nawet osoba na diecie:)
Składniki:
ok.1,5L wody
2 średnie marchewki
1 pietruszka
kawałek pora i selera
1/2 niewielkiej kapusty pekińskiej
2 duże ogórki kiszone
2 łyżki ryżu
3 średnie ziemniaki-
-( u mnie bez)
1 łyżka masła i oliwy
ziele angielskie
listek laurowy
sól, pieprz
1 łyżeczka cukru
natka pietruszki do posypania
Do garnka wlać wodę.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Zetrzeć na tarce marchew, pietruszkę i selera.
Pora pokroić w krążki, kapustę poszatkować.
Warzywa i ryż włożyć do wody. Zagotować.
Dodać listek laurowy, pieprz,
ziele angielskie, masło i oliwę.
Gotować na małym ogniu ok. 20-25 minut.
Dodać starte na tarce ogórki.
Chwilkę gotować.
Doprawić do smaku solą,
pieprzem i cukrem.
Posypać natką.
Ciekawa propozycja :-)
OdpowiedzUsuń