Strony

31 maj 2011

Chrupiące paluszki z kurczaka



Bardzo smakowite paluszki  z mięsa 
drobiowego z pyszną chrupiącą panierką.
Dla dzieciaczków na jutrzejszy dzień jak
najbardziej się nadają:))

Składniki na
ok. 8 sztuk:

500g mięsa drobiowego
 
1 średnia cebula
1 jajko
 3-4 łyżki bułki tartej
sól, pieprz

Składniki na panierkę:
2 szklanki płatków kukurydzianych
(corn flakes)

Mięso zmielić razem z cebulą.
Dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy.

Mokrymi rękami formować z masy
podłużne paluszki (moje miały 10x4cm).
Każdy obtoczyć
w pokruszonych
płatkach kukurydzianych.

Smażyć na oleju na złoty kolor.


6 komentarzy:

  1. słyszałam, że panierka z płatków kukurydzianych jest rewelacyjna, a teraz już chyba muszę zrobić, tak apetycznie wyglądają u Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszą być pyszne :) a panierka z płatków jest rewelacyjna

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię wszystko co jest w chrupiącej panierce:)

    OdpowiedzUsuń
  4. też robię panierkę z płatków kukurydzianych, jest naprawdę rewelacyjna! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. kurczak w płatkach jest genialny. śliczne zdjęcie;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dzięki. Pierwszy raz obtaczałam w płatkach mięso mielone i na prawdę polecam.

    OdpowiedzUsuń