![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgxo3D7ACSMhb9BdzLtcgPPc6tjkC8dNmnuUFR2NhoR7aacAivYXwk0Uj9uK2dzmZLM60wUkbomY5j1HYxmtnIE9WkYuD9GfJ3H2heQE026BNhbGwqpRt3uivRNcmrcAdAglS9np9GVJSN/s640/a+pom.jpg)
Przekąska, która sprawdzi się
na każdej imprezie.
Teraz czas komunii więc
jak najbardziej możemy
podać ją na stół. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Przepis specjalnie dla Ciebie Aga:))
Składniki:
małe pomidorki koktajlowe- ja z ich braku użyłam
mniejszych pomidorów (4 sztuki)
250g serka ricotta
1/3 szklanki zielonego pesto
małe listki bazylii do dekoracji
W pomidorach ściąć wierzch
i wydrążyć miąższ.
Odwrócić do góry dnem na kila
minut żeby sok wypłynął.
Ser wymieszać z pesto.
Za pomocą szprycy napełnić każdego pomidorka.
Ozdobić listkiem bazylii.
mniejszych pomidorów (4 sztuki)
250g serka ricotta
1/3 szklanki zielonego pesto
małe listki bazylii do dekoracji
W pomidorach ściąć wierzch
i wydrążyć miąższ.
Odwrócić do góry dnem na kila
minut żeby sok wypłynął.
Ser wymieszać z pesto.
Za pomocą szprycy napełnić każdego pomidorka.
Ozdobić listkiem bazylii.
Piękna przekąska, ostatnio przekonałam się ponownie do ricotty, a jeszcze z pesto! pycha:)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo efektownie!
OdpowiedzUsuńMasz rację - idealne na każdą imprezę jako przekąska :)
Świetny pomysł na przekąskę
OdpowiedzUsuń