Niedawno robiłam grilla i postanowiłam
zrobić skrzydełka w sosie barbecue.
Nieskromnie powiem, że wszystkim
bardzo smakowały ze mną włącznie:))
Składniki:
20 skrzydełek z kurczaka
Składniki na marynatę:
4 łyżki keczupu
2 łyżki octu balsamicznego
sok z 1/2 cytryny
1-2 łyżki płynnego miodu
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżka mielonej papryki słodkiej
1 łyżka pieprzu kajeńskiego
2 ząbki czosnku
troszkę soli
Skrzydełka umyć i odciąć końcówki.
W misce wymieszać wszystkie składniki
na marynatę. Wrzucić skrzydełka, obtoczyć
w marynacie, przykryć i zostawić najlepiej na
całą noc w lodówce. Grillować ok. 15 minut
obracając je kilka razy.
jak pięknie i wiosennie!
OdpowiedzUsuń