Strony

18 lip 2015

Lody na patyku- jogurtowe z jagodami


Nie ma to jak lody w letni
baaardzo gorący dzień:)

Składniki na 4 sztuki:
1szklanka jogurtu greckiego
2 łyżki cukru
1/2 szklanki jagód
stewia w pudrze lub miód

Jagody wrzucić do garnuszka razem
z cukrem. Gotować kilka minut aż
cukier się rozpuści a owoce 
puszczą sok i troszkę się rozpadną.
Zostawić do ostudzenia. Jogurt
dosłodzić stewią lub miodem wg. uznania.
Do czterech foremek na lody włożyć
troszkę jogurtu, jagody, jogurt i tak
na przemian aż do końca foremki.
Wsadzić patyczki i umieścić lody  w 
zamrażalniku na minimum 3-4 
godziny lub nawet całą noc. 

*gdyby było nam trudno wyjąć lody
wystarczy spód  foremki zanurzyć
na chwilkę w gorącej wodzie.

2 komentarze: