Strony

18 lut 2012

Kokosanki


Z pieczenia pączków zostało mi
kilka białek,
które postanowiłam
jakoś wykorzystać.

Padło na te kokosanki z przepisu nutelli.
Lekko chrupiące w środku miękkie:))

Składniki na ok. 35 szt:
4 białka
200 g cukru
200 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka soku z cytryny

Białka ubić na sztywną pianę.
Dodawać cukier i sok z cytryny.
Na końcu wsypać wiórki kokosowe.
Na blaszkę wyłożoną papierem
wykładać masę łyżką.
Piec w 150 stopniach ok. 20 minut
(mają być tylko lekko brązowe).

3 komentarze:

  1. kocham te kokosanki :) robiłam z koleżanką w wakacje i wyszły przepyszne! a jak latwo je zrobić!

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie jem te kokosanki,wyszły pyszne.Drugim razem muszę zrobić je z podwójnej porcji bo z jednej to stanowczo za małoa dla mojej rodziny :).

    OdpowiedzUsuń