Strony

21 maj 2015

Chlebek z suszonymi pomidorami i tuńczykiem


Chlebek ale bez drożdży troszkę 
taki keks na słono. Super
sprawdzi się np. na pikniku:)

Składniki:
300 g mąki pszennej
3 jajka
200 ml mleka
100 ml oleju
1 puszka tuńczyka w oleju 160g
100 g suszonych pomidorów w oleju
100g startego sera żółtego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

W misce utrzeć trzepaczką jajka, mleko i olej.
Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do 
miski z płynnymi składnikami. Dodać starty ser,
odsączonego tuńczyka, pokrojone na kawałki
suszone pomidory, posiekany czosnek oraz przyprawy.
Całość dokładnie wymieszać. Wyłożyć do blaszki
keksówki (11x30 cm) i piec w nagrzanym do 180
stopni piekarniku przez ok. 40 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz