Szybkie ciasto ucierane z dodatkiem
kwaśnego rabarbaru. Takie na czasie bo
teraz sezon rabarbarowy:)
Składniki:
1/4 szklanki masła
1/3 szklanki mleka
2 jajka
1 szklanka cukru
1 1/4 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
300 g rabarbaru
cukier puder do posypania
Masło i mleko umieścić w garnuszku.
Wstawić na gaz i gotować aż masło
się rozpuści. Zdjąć i odstawić aż ostygnie.
Jajka utrzeć z cukrem na masę.
Dodać wystudzone mleko z masłem.
Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przełożyć do tortownicy o wymiarze
22 cm. Na wierzchu ułożyć pokrojony rabarbar.
Piec w 180 stopniach ok.40 minut.
Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz