![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcANsgLmeXXh7RbXUJlK1SAx0wxOPwhIw0qWCDAyyqfyUqS7nCZ7x2wZ1rHn-QqLdouHMZM7Ov5OBXZtS0Cqns2Gug1iGAUFrfBILNjedAzko5opG6goHA8-UCwgdov5npXw2G3esViXuU/s640/a+ry%25C5%25BC1.jpg)
Na pomysł tak barwionego ryżu
wpadłam już dawno temu.
Myślę, że większości też jest on znany.
Najczęściej podaję go do drobiu a szczególnie lubimy go do indyka.
Składniki
na 2-3 osoby: 3/4 szklanki ryżu
1 czubata łyżeczka curry
1 łyżeczka vegety lub 1/2 kostki rosołowej drobiowej
Ryż zalać wodą. Dodać curry i vegetę.
Gotować do miękkości.
pysznie podany!
OdpowiedzUsuń