![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4CwQqaaFOyBlQFfG1n0P8GmYX2zl1me3SCWh6kOwGRm7H5qf6wp4eZuNapyPOMt2Rr_SHAXXtEOFCmOaNyzXXpTZTS_QbfaHYL0om4Je5DVsiZwanWMzVvTK7Ewy6A_VA1GCb1AoVI5kQ/s640/a+ciast2.jpg)
Dam Wam troszkę odpocząć od
truskawek (ale nie na długo:) i dzisiaj proponuję ciasteczka
z płatkami corn flakes
do pochrupania:))
Przepis ze strony tej.
Składniki na ok. 25szt:
2 szklanki mąki*
1,5 łyżeczki sody
1/4 łyżeczki soli
1/2 szklanki miękkiego masła 1/2 szklanki oleju roślinnego
1/2 szklanki brązowego cukru
1/2 szklanki cukru białego
(ja dałam mniej)
1 jajko 1 szklanka pokruszonych corn flakes 1/2 szklanki płatków owsianych
W misce zmieszać mąkę, sodę i sól.
Miękkie masło utrzeć z cukrem
na masę, dodać jajko i olej. Następnie mieszankę mączną i na
końcu płatki kukurydziane i owsiane.
Z ciasta formować kulki wielkości
orzecha włoskiego, układać na blaszce i
lekko każdą spłaszczyć. Piec ok. 12-15 minut w 170 stopniach.
*1 szklanka=250ml
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6rIwj4Y5oC9lhKTpAaNlfp0wjJenHPyzgRVAh2nhQWWMsP6tW0JSbATSFZgTpXTNYZ16qCidvwWOdNyAESyHmVmXGICgYOResMZNpoIwpjRTDGNBJTC_9vULUQeS0DbyIjISkYGTG00-E/s640/a+ciastka.jpg)
jakie cudeńka. nie robiłam nigdy takich ale wyglądają bardzo zachęcająco;)
OdpowiedzUsuńsuper chrupiące :-)
OdpowiedzUsuńMuszą być idealną przekąską na śniadanie! Na pewno upiekę! ;)
OdpowiedzUsuńmam całą pakę płatków i miałam zamiar zrobić z nich podobne :)
OdpowiedzUsuńświetne na śniadanko z... miseczką truskawek ;)
OdpowiedzUsuńDzięki ja raczej zjadam je jako przekąska po śniadanku:))
OdpowiedzUsuńwyszły pyszne ale kształtem odbiegały od ideału :P
OdpowiedzUsuń