![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtyHFevrT_BbbCVnfsY8WI6RfxDc3igQgtrcHdI8O5X-4GQ9S2UMo-EiWHxFeYzLC3fiez1UchCc1ONwpviwJ3xh-Piy5cWHoVH3tqaYKte2vYUEZQLhFciHeiqw-UCEvU4cL0zTUdLGgb/s640/a+grzanki.jpg)
Dzisiaj pokażę Wam mój sposób
(i pewnie nie tylko mój:)))
na spożytkowanie
kilkudniowego chleba.
Powstaną z niego grzanki,
które możemy wykorzystać do
zup, sałatek lub do pochrupania:)))
Składniki:
kilkudniowy chleb
oliwa
zioła
czosnek granulowany
Chleb pokroić w kostkę.
Wrzucić na wyłożoną papierem
do pieczenia blaszkę.
Pokropić oliwą i posypać
ziołami lub granulowanym czosnkiem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0qMX_k7BCpMSARLu5FW5PeIFUhdHfPmQfYIT55OHnVY2wxakRtB7ll1gkIw10oreft2WyG29tYug-0i7M1I0FyvLUDgsyqw_KMpiC0uWZzyW0MumYh7eGat4Ow3xThOpV8juRYPfrMb58/s320/a+graznki.jpg)
Piekarnik nagrzać do 200-220 stopni.
Grzanki piec ok. 15 minut na złoty kolor.
Przechowywać w zamkniętym słoiku.
Grzanki piec ok. 15 minut na złoty kolor.
Przechowywać w zamkniętym słoiku.
Fajny pomysl na zuzycie chlebka do ostatniego okruszka,lubie zupy z grzankami:)
OdpowiedzUsuńCzęsto robię z tym, że na patelni ;)
OdpowiedzUsuńa ile dni można takie grzanki przechowywać?
OdpowiedzUsuńKorzystałam z tego przepisu już nie raz, zawsze grzankami się objadamy i chociaż nie wiem ile ich zrobię, nie zostaje nigdy nawet okruszek:)
OdpowiedzUsuń