Szybka przekąska z ciasta francuskiego.
Mało roboty a efekt...
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
(ja używam świeżego)
1 żółtko
tarty żółty ser
zioła prowansalskie
Ciasto przeciąć w połowie (poziomo)
na dwie części. Pierwszą posmarować
żółtkiem, posypać serem i ziołami.
Przykryć drugim płatem ciasta.
Pokroić na paluszki i każdy
skręcić w świderek.
Piec w nagrzanym do 200 stopni
piekarniku ok. 15 minut.
Mało roboty a efekt...
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
(ja używam świeżego)
1 żółtko
tarty żółty ser
zioła prowansalskie
Ciasto przeciąć w połowie (poziomo)
na dwie części. Pierwszą posmarować
żółtkiem, posypać serem i ziołami.
Przykryć drugim płatem ciasta.
Pokroić na paluszki i każdy
skręcić w świderek.
Piec w nagrzanym do 200 stopni
piekarniku ok. 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz