![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkv-wy9o5vkI3SatZCUlHXCHJG8WRvAb_YjOc5kMyP7tZzDXSVfpKKY4uDXoKYi8nmGgeQiwwlTBJWcSRPapOd28bPHvOSZwnWlDv73S-TE1UY_tAE84FxJyRbW-MSMqPlWfidowwxNBrl/s640/a+piero%25C5%25BCki+z+fet%25C4%2585.jpg)
Ostatnio zakochałam się w przekąskach z
ciasta francuskiego. Dzisiaj proponuję pierożki
nadziewane serem feta.
Składniki na ok.20szt.
1 opakowanie ciasta
francuskiego (u mnie świeże)
kawałek sera feta
ew. zioła prowansalskie lub bazylia
1 jajko
Ciasto francuskie odwinąć.
Szklanką wycinać koła.
Na każde nałożyć kosteczkę sera feta.
Można posypać ziołami.
Zlepić brzegi wodą lub jajkiem.Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w nagrzanym do 200 stopni
piekarniku na złoty kolor.
Proste i pyszne...pozdrawiam;)
OdpowiedzUsuńJak ja bym sobie zjadła takie pierożki !
OdpowiedzUsuń