Strony

26 lis 2010

Udka w sezamie



Coś dla mięsożerców. Udka kurczaka w
nieco
innym wydaniu. Ale też smaczne:))
Składniki:
4 udka z kurczaka


Składniki
na marynatę:

4 łyżki płynnego miodu
2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki ziaren sezamu
sok z 1/2 cytryny szczypta imbiru
pieprz biały


Wszystkie składniki marynaty wymieszać w misce.
Włożyć udka (można je
przeciąć
na mniejsze) i wymieszać.
Odstawić na kilka godzin
do
lodówki (im więcej tym lepiej).
Udka smażyć na oleju na złoty kolor.

2 komentarze:

  1. Mniam mniam mniam :) bardzo lubię taki sposób przygotowywania drobiu :) pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. kiedys robilam schabowe w sezamie,smakowaly mi...musze tez zrobic udka :)pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń