Ten przepis trafił na bloga
prawie na samym początku
czyli w 2010 roku. Teraz
powraca w nieco zmienionej
wersji i z nowym zdjęciem.
Może teraz znajdą się chętni,
żeby go wypróbować. Bo warto:)
Składniki dla 4 osób:
1 pierś z kurczaka (500g)
250 g pieczarek
1 średnia marchewka
150g fasolki szparagowej zielonej
1 cebula
250 g pieczarek
1 średnia marchewka
150g fasolki szparagowej zielonej
1 cebula
3/4 puszki czerwonej fasoli -ok. 300g
mała puszka kukurydzy - ok.170g
1 dojrzały duży pomidor
sól, pieprz
zioła prowansalskie
Mięso pokroić w kostkę.
Doprawić do smaku.
Na patelni rozgrzać olej.
Wrzucić kurczaka i smażyć na
mała puszka kukurydzy - ok.170g
1 dojrzały duży pomidor
sól, pieprz
zioła prowansalskie
Mięso pokroić w kostkę.
Doprawić do smaku.
Na patelni rozgrzać olej.
Wrzucić kurczaka i smażyć na
złoty kolor. Zdjąć z patelni.
Na patelnię wrzucić pokrojoną w kostkę
Na patelnię wrzucić pokrojoną w kostkę
cebulę i pieczarki. Całość smażyć kilka minut.
Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i
Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i
wcześniej ugotowana al dene fasolkę.
Podlać 2 łyżkami wody.
Przykryć i dusić ok. 10-15 minut.
Dodać sparzonego, obranego ze skóry
i pokrojonego w kostkę pomidora.
Dusić jeszcze ok. 10 minut.
Na końcu dodać warzywa z puszki.
i kurczaka. Doprawić do smaku solą,
pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Podlać 2 łyżkami wody.
Przykryć i dusić ok. 10-15 minut.
Dodać sparzonego, obranego ze skóry
i pokrojonego w kostkę pomidora.
Dusić jeszcze ok. 10 minut.
Na końcu dodać warzywa z puszki.
i kurczaka. Doprawić do smaku solą,
pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Chwilkę smażyć i podawać np. z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz