Strony

18 lip 2010

Sernik na zimno w paski


Kiedy dopadnie Cię mały głód
biegnij do kuchni po
....
...kawałek sernika na zimno:))

Składniki
na tortownicę 26cm:

1kg twarogu 3x mielonego 3 galaretki +1 na wierzch
kolory wg. gustu i smaku
1 szklanka cukru pudru
biszkopty lub biszkopt z 3 jaj
ewentualnie owoce


Twaróg zmiksować
z cukrem pudrem.
Podzielić na trzy części. Pierwszą galaretkę rozpuścić
w 1 szklance
wody, ostudzić.
Wymieszać z pierwszą częścią sera.
Wylać na biszkopty lub biszkopt.
Jeśli na to pierwsze to masę najpierw
doprowadzić do lekkiego
stężenia bo w innym razie
biszkopty wypłyną na wierzch.
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia masy.
Tak samo postąpić z drugą i trzecią częścią.
Na wierzch wylać
ostatnią galaretkę
rozpuszczoną
w 1,5 szklanki wody.
Można pod nią położyć owoce.


5 komentarzy:

  1. urocze zdjęcia
    takie pudrowe kolory.. lubię
    i zimne serniczki.. bardzo

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki. My też przepadamy za sernikami w każdej postaci. Na zimno i na ciepło:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciacho zdecydowanie w guście mego Małżona i moim też, szczególnie na upalne dni. Fajna fotka.

    OdpowiedzUsuń
  4. ciasto swietne,ale ten glodzik jest superasny!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszny sernik wczoraj go robilam ten jaskrawy kolor to niebieski pychaaa

    OdpowiedzUsuń