Strony

30 lis 2010

Zawijaski z ogórkowym farszem



Znowu danie z mięsa drobiowego.
Jak nie trudno się domyślić drób lubię
 najbardziej:)) Dzisiaj zawijaski z farszem
 z ogórka i żółtego sera.

Składniki:
2 piersi z kurczaka

musztarda
sól, pierz

Składniki na farsz:
10dag żółtego sera  
3-4 ogórki kiszone

Składniki na
panierkę:

1 jajko
bułka tarta


Każdą pierś podzielić
na dwa kotlety.
Mają powstać cztery. Rozbić tłuczkiem.
Posypać solą i lekko pieprzem.

Posmarować z jednej strony musztardą.

Ser żółty i ogórki zetrzeć
na tarce o grubych oczkach.

Wymieszać razem.
Nakładać farsz na środek mięsa.

Zwijać w roladkę,spiąć wykałaczką.

Panierować w jajku i bułce tartej.

Smażyć na złoty kolor.




2 komentarze:

  1. bardzo kuszace,no i ciekawy farsz!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki. Farsz to moja improwizacja ale wyszło super:))

    OdpowiedzUsuń