Strony

7 cze 2010

Kurczak z serem i ananasem



Zwykły panierowany kotlet z piersi kurczaka
podany
z serem i ananasem będzie
na pewno miłą odmianą.


Składniki 
na 4 osoby:
1 pierś z kurczaka

 4 plasterki żółtego sera  
4 plasterki ananasa
sól, pieprz

Składniki

 na panierkę:
1 jajko +1 łyżka keczupu
bułka tarta

Mięso podzielić na 4 kotlety.
 Każdy rozbić tłuczkiem.Doprawić do smaku.
Panierować w jajku rozmieszanym z keczupem
i następnie bułce tartej.
Smażyć na złoty kolor.
Na każdym kotlecie położyć ser.
Poczekać aż się rozpuści. Położyć plasterek ananasa.
W środek ananasa można nałożyć żurawinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz