![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi70jtOfWIV4GsflX-hfOQe88yqW0JzULeE95vZCV3e0i_gTL97Ud9lP7QikpagjRF1VD_9MpJ7PuYTh4EcQHb8LPIx5u1wEl8iBeJfNrstx1EmVecs7nkH1Z6VUzbxUEQ8LoweJBlfE9cz/s640/a%C5%BCeberka.jpg)
Te żeberka to hit każdej nasze imprezy.
Są po prostu pyszne:))
Składniki: ok. 1kg żeberek wieprzowych 1 cebula sól, pieprz
Składniki na sos:
1 szklanka keczupu
1 szklanka wody
2 łyżki octu winnego
2 łyżki sosu worcestershire lub sojowego
2 ząbki czosnku (przeciśniętego) 2 łyżki cukru
1 łyżeczka musztardy
Żeberka pokroić na kawałki.
Przyprawić solą i pieprzem.
Usmażyć na złoty kolor.
Na tym samym tłuszczu usmażyć
pokrojoną w kostkę cebulę.
Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego,
posypać usmażoną cebulą.
Składniki na sos zagotować.
Polać żeberka. Zapiekać pod przykryciem ok. 1,5h w 180-190 stopniach.
Podczas pieczenia dobrze je kilka razy odwrócić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz