Strony

9 cze 2010

Żeberka w sosie



Te żeberka to hit każdej nasze imprezy.
Są po prostu pyszne:))


Składniki: ok. 1kg żeberek wieprzowych 1 cebula sól, pieprz

Składniki na sos:
1 szklanka keczupu
1 szklanka wody
2 łyżki octu winnego
2 łyżki sosu worcestershire lub sojowego
2 ząbki czosnku (przeciśniętego) 2 łyżki cukru
1 łyżeczka musztardy

Żeberka pokroić na kawałki.
Przyprawić solą i pieprzem.

Usmażyć na złoty kolor.

Na tym samym tłuszczu usmażyć
pokrojoną w kostkę cebulę.
Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego,
posypać usmażoną cebulą.

Składniki na sos zagotować.

Polać żeberka. Zapiekać pod przykryciem ok. 1,5h w 180-190 stopniach.
Podczas pieczenia dobrze je kilka razy odwrócić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz