![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiurfwTbaIqiZhD4sQDf7jy1Bd7NPDiikFpPvbEwb-q4QgGVu3F5Z7Zd3PZ6swpvHfvTCSHvsVCWO7svl6UN5rDf-gFb7IttNQd31vm_KaetyhBVRtmnlWRoTc5Arhp57pBlffyFT5HMDsh/s640/a+ryba+w+cie%C5%9Bcie.jpg)
Przepis mam od bardzo dawna, nawet już nie pamiętam skąd.
Ryba najlepiej smakuje z sosem słodko-kwaśnym i ryżem.
Składniki: 1/2 kg filetów z ryby
Składniki na ciasto:
7 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka pieprzu
ok. 1/4-1/2 łyżeczki mielonego imbiru1 jajko
ok. 1/2 szklanki wody Rybę pokroić na kawałki. Składniki na ciasto zmiksować. Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na oleju.
Robiłam tą rybę:D Smaczna bardzo, jak dla mnie najlepsza zimna:)
OdpowiedzUsuń