Strony

3 cze 2010

Ryba w cieście



Przepis mam od bardzo dawna, nawet już nie pamiętam skąd.
Ryba najlepiej smakuje z sosem
słodko-kwaśnym i ryżem.

Składniki: 1/2 kg filetów z ryby

Składniki na ciasto:
7 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka pieprzu

ok. 1/4-1/2 łyżeczki mielonego imbiru1 jajko
ok. 1/2 szklanki wody Rybę pokroić na kawałki. Składniki na ciasto zmiksować. Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na oleju.

1 komentarz:

  1. Robiłam tą rybę:D Smaczna bardzo, jak dla mnie najlepsza zimna:)

    OdpowiedzUsuń