Strony

22 cze 2015

Cukinia faszerowana kaszą bulgur


Cukinia z grilla to jest to. Dla mnie dużo
lepsza niż każde danie mięsne z grilla.
Ciekawa jestem waszego zdania?

Składniki:
3-4 młode cukinie
1 czerwona papryka
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
szczypiorek
1/2 szklanki kaszy bulugur

Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
Cukinię przeciąć w połowie i 
wydrążyć miąższ zostawiając łódeczki.
Na patelni rozgrzać troszkę oleju.
Wrzucić pokrojony miąższ: cukinii,
paprykę cebulę i czosnek.
Smażyć ok. 5 minut. Dodać ugotowaną
kaszę i przyprawy. Na końcu posiekany 
szczypiorek. Wymieszać i nakładać do 
łódeczek z cukinii. Zawinąć w folię
aluminiową i piec na grillu.

2 komentarze: