Taką karkówkę robię na każdego grilla z dedykacją dla męża.
On najbardziej ją lubi ale ja tez nie pogardzę:)
Składniki:
4 plastry karkówki
Składniki na marynatę:
2 łyżki keczupu
2 łyżki musztardy
1 łyżeczka sosu sojowego
2-3 łyżki oliwy
2-3 ząbki czosnku
pieprz
majeranek
ostra papryka
Mięso lekko rozbić.W misce wymieszać
keczup, musztardę, sos sojowy,
oliwę, przeciśnięty przez praskę
czosnek i przyprawy. Dobrze wymieszać.
Włożyć mięso do marynaty
i wstawić do lodówki najlepiej
na całą noc. Upiec na grillu.
Bardzo apetyczna. Może zrobię w weekend :)
OdpowiedzUsuńi ja już czekam niecierpliwie na takie grillowe pyszności.
OdpowiedzUsuńPolecam, chociaż przy tak wysokiej temperaturze stanie przy grillu to nie lada wyzwanie:))
OdpowiedzUsuńDziś na naszym grillu królowała właśnie ta karkówka. Była pyszna! Przepis godny polecenia:)
OdpowiedzUsuńDobra marynata= pyszne mięsko. Polecam !!!
OdpowiedzUsuń